Storslagen sommarutställning – Marie Åkerlund, Emilia Linderholm, Maurice Blanchard, Ragnar Person och Jonny Oppenheimer

Storslagen sommarutställning – Marie Åkerlund, Emilia Linderholm, Maurice Blanchard, Ragnar Person och Jonny Oppenheimer

Från och med nu och fram till början av juli pågår en mycket fin utställning av kända konstnärer på Galleri Småland i Alvesta.

Det är Ragnar Person (1905-1993), en klassiker i svensk måleri.

Det är den populäre fransmannen Maurice Blanchard (1903-1969) med sina festliga gouacher från livet i Paris.

Vidare Jonny Oppenheimer (1923-2005) med sina välbekanta stilleben inspirerad som han var av de gamla holländska mästarna. Samtliga av dessa tre målare är bortgångna.

Sist men inte minst deltar eftertraktade Emilia Linderholm med sina härliga kvinnor.

Samtidigt visar Galleri Småland en av de mest uppmärksammade målarna nu. Det är Marie Åkerlund som har haft uppmärksammade utställningar i USA (elva gånger) men även runt om i Europa. Hon har en mycket personlig bildvärld som rönt enorm uppskattning bland både publik och kritiker världen över. I slutet av september och en bra bit in i oktober kommer hon att ha en separatutställning som säkerligen kommer att locka en stor publik.

Galleri Småland hälsar alla hjärtligt välkomna till sommarens utställning samt Marie Åkerlunds emotsedda utställning i höst.

Jonny Oppenheimer.
Marie Åkerlund.
Maurice Blanchard.
Emilia Linderholm.
Ragnar Person.