En sagolik utställning – Magnus Larsson

En sagolik utställning – Magnus Larsson

0Lördagen den 13 januari öppnar Galleri Småland i Alvesta en oerhört vacker utställning om den svenska naturen. Det är den eftertraktade konstnären Magnus Larsson, smålänning till börden men boende i Glumslöv och med atelje på Landskrona slott, som visar sin senaste kollektion av djupa grönskande skogar, vitsippsbackar, vattendrag, igenvuxna skogsvägar, fåglar, stengärdsgårdar och mycket annat. Magnus har också börjat bli rejält blivit uppmärksammad utanför Sverige bl a i Tyskland, där intresset för den svenska naturen alltid har varit stort. Magnus skissar gärna ute i skogsmarkerna och slutför sedan målningarna i ateljen.

Men Magnus målar även det öppna skånska landskapet i kustregionerna, finstämda, luftiga målningar som har väckt stor uppskattning. Magnus är alltid aktiv på sina utställningar, berättar gärna om sin konst och det händer att han målar inför publik.

Hans årliga utställningar på Galleri Småland lockar alltid lika många besökare, kärleken till naturen sitter djupt i den svenska folksjälen. Magnus Larsson är självfallet närvarande under vernissagedagen den 13 januari och utställningen pågår (dagligen utom fredagar) till och med måndagen den 5 februari.

Varmt välkomna, önskar Staffan Nilsson.

Magnus Larsson.
Magnus Larsson.
Magnus Larsson.
Magnus Larsson.
Magnus Larsson.
Magnus Larsson.